Tempered Glass Screenprotector

Het verschil tussen de plastic screen protectors en de Tempered glass protectors:

In mijn winkel krijg ik vaak vragen van klanten hoe zij het beste hun smartphone scherm kunnen beschermen (vaak na een reparatie) en of een screenprotector daarbij gaat helpen. Ik bied ze dan zowel de plastic screen protector als de Tempered Glass aan, ik merk dan al gauw dat niet zoveel mensen de Tempered Glass kennen en daarom heb ik dit stukje geschreven om meer mensen bekend te maken met Tempered Glass.

Prijs: plastic screen protectors zijn een stuk goedkoper dan de Tempered glass protectors. Afhankelijk van de kwaliteit, koop je ze al vanaf € 1,- voor een pak van 3 folies tot wel €14,99 voor een enkele plastic screen protector. Tempered glass protectors worden op de markt verkocht voor €10,- voor de goedkoopste variant en de prijzen lopen op tot wel €45,- voor een glass protector. Deze enorme verschillen in prijs komt door de kwaliteit van het plastic of glas, en de technologie die toegepast is bijvoorbeeld een oleophobic coating (o.a. voor het reduceren van vingerafdrukken).

Hardheid: Tempered glass is over het algemeen rond de 0,3-0,5 mm dik en plastic is rond de 0.1mm. In tegenstelling tot de Tempered glass krassen de plastic protectors heel snel (vooral de goedkopere) en men iriteert zich gauw aan de bubbels die onstaan onder de plastic folie en het daarom ook snel van hun scherm afhalen (Tempered glass is bubbel vrij).

Gevoel: de meeste smartphones hebben tegenwoordig Gorilla Glass of een ander ‘kras vrij’ scherm. Wanneer je een plastic protector op je scherm plakt dan voel je meteen het verschil. Vooral als je bijvoorbeeld een app gebruikt waarbij je veel over je scherm moet vegen. Tempered glass voelt meer aan als je eigen scherm.

Plakken: als je al eerder een plastic screen protector hebt geplakt, dan weet je dat het een knap lastig proces kan zijn en vaak lukt het ook niet meteen de eerste keer (daarom die 3-packs). Zoals ik al eerder heb vermeld zijn er verschillende kwaliteiten Tempered glass, over het algemeen is het veel makkelijker om het te plakken op je scherm dan de plastic folies. Gebruik je de Tempered glass van goede kwaliteit dan gaat het vaak helemaal vanzelf, je moet nog steeds wel eerst je scherm goed schoonmaken met de meegeleverde reinigingsdoekjes.

Heb ik wel een protector nodig voor mijn smartphone?

Screen protectors zijn niet zo noodzakelijk als dat ze ooit waren, maar ze zijn zeer handig. Je Gorilla, Retina scherm kan namelijk nog steeds krassen en na een stoot of een val net zo snel ook barsten. Het slechte nieuws is dat Tempered glass ook kan barsten bij een goede val en het goede nieuws is dat het vervangen van een Tempered glass in 3 minuten gebeurd en vele malen goedkoper is dan het vervangen van je smartphone scherm wat veel tijd en geld kost.

Phone2cover

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »